Praktijkhuis De Clerck

Praktijk voor gezondheid en innerlijke groei - Sint-Niklaas

JULI 2018

In essentie is een kind puur,vrij,speels en impulsief.Het heeft er ook alle recht toe om zo te kunnen zijn.Het is ontzettend belangrijk om de kwaliteiten van het kind naar waarde te schatten. Dan hebben we niet alleen over "onze"kinderen of kinderen in onze omgeving, maar ook zeker over het kind in onszelf met wie heel wat volwassenen in de loop der jaren het contact verloren.Als je weer contact kan maken met de kwaliteiten van jouw Innerlijk Kind schep je een ruimte om bijvoorbeeld geluk, blijheid, vervulling en overvloed voor jezelf te creeéren.

Vaak zijn we ons echter niet volledig bewust van onze innerlijk kind-wonden zodat het ook moeilijk is om deze los te laten.We blijven hangen in een verhaal van bv het steeds weer de eigen ouders aanwijzen als zondebok van je problemen.Of het de iegen ouders verheerlijken onder de mom van: voor je ouders dien je respect te hebben of zij zullen het wel beter weten. Elk kind draagt bijzonder veel wijsheid in zich en is absolut gelijkwaardig aan een volwassene.

Zoals in in je genogram-stamboom-ieder heeft recht op een plaats, erkend en herkend te worden.

In deze 2 daagse workshop gaan we aan de gang om dat innerlijk kind meer ruimte te geven in ons systeem. Dit is een praktijkgerichte en creatieve workshop. Aan de hand van intuitief tekenen, gerichte oefeningen, rollenspelen, meditaties, innerlijk kind opstelling(extra aan te vragen op voorhand),komen er al doende meer inzichten en kan er ook heling ontstaan.Het vertrekpunt is ons hart. Als we vanuit de diepte van ons hart onze aan innerlijk kind-issues aangaan, kan er spelenderwijze verlichting komen.Wel is het zo de emoties die naar boven komen, we gaan gebruiken als tool en transformeren.Er zal een veilige ruimte en groep gecreéerd worden zodat je naar een staat van overgave durft te gaan.

Inhoudelijk: foto therapie-energie therapie-transformeren-innerlijk kind werk-innerlijk kind Zijn.

Meebrengen: foto's van jou als kind-foto's van je ouders. Kleurpotloden en eventueel een troostvoorwerp dat je gebruikte als kind.